August 8, 2018

ODA X7 – no network connect after setup / re-image


Yesterday, I’d prepared an all new X7-2M. During the setup process / network configuration (using VLAN), I ran into a problem: Despite the network configuration was setup absolutely correct, any try to connect to the system from a jumphost was unsuccessful. 

Long story short: If You want to use the SFP28 (Fiberchannel) ports an ODA X7 offers, You have to do some config changes, to make it work. 
First of all: do a firmware upgrade to version 20.08.01.14 or above. 
Next, configure the nic / nics to force the speed to 10000 and turn off autonegotiation. 

The firmware as well as a detailed description of all necessary steps can be found in MOS Note 2373070.1 ‘Using the onboard SFP28 ports on an ODA X7-2 server node’
Share:

2 comments:

  1. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Fantastic read.

    Digital Marketing Training in Mumbai

    Six Sigma Training in Dubai

    Six Sigma Abu Dhabi

    ReplyDelete
  2. Very nice post here and thanks for it .I always like and such a super contents of these post.Excellent and very cool idea and great content of different kinds of the valuable information's.
    Good discussion. Thank you.
    Anexas
    Six Sigma Training in Abu Dhabi
    Six Sigma Training in Dammam
    Six Sigma Training in Riyadh

    ReplyDelete

Copyright © Robert Crames' Oracle Database and Middleware Blog | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com